Gott nytt snart - Man vänjer sig

Här sitter jag nu i nyårsafton 2008:s första skälvande timmar. För det ena försöker jag på att skriva en rapport till mitt projektarbete så länge att jag storknar; För det andra försöker jag vara uppe så länge att jag orkar vara vaken vid nästa tolvslag också.

Idag har jag, sötsambo, sötsyster, sötmor och Ove ätit mat. Det var mycket trevligt och jag tycker att det är fantastiskt bra fjäsk/present av honom att bjuda på fin mat. Det var ännu mer lyckat än förra gången. Jag börjar nog vänja mig vid att föräldrar och deras nya partners har en annan roll än vad jag är van vid.

Förutom att jobba jättemycket har jag sedan jag kom hem från Varberg även varit på Hulegården och träffat Far och Häng Mig (Hon skall heta Li nu) i deras naturliga miljö. Det var ganska gulligt men naturligtvis väldigt konstigt. Jag börjar nog vänja mig vid konstiga saker som inte är som de en gång brukade.

Julen har jag som sagt firat i Varberg. För första gången jag kommer ihåg var jag inte hemmahemma. (Även om hemma numera är på en annan plats). Sambons familj och morföräldrar var så oändligt gulliga så att jag baxnade och det traditionsbundna julfirandet på Sveriges framsida var nog just vad jag behövde. Jag bytte bara en mening utav ordet traditionell till en annan. Man vänjer sig. Jag åker gärna dit igen. Och min grönkål blev en succé. Jag är stolt.

Jag trivs jättebra i mitt nya hem och det känns som att vissa saker ser bra ut inför det nya året. Man vänjer sig!

Gott nytt.

Frey

Mänslighetens svaga sinne

Dan före dopparedan!

Det är mycket man kan förändra med sinnesstämning/inställning. Vi människor är klena.

Nu har jag tryckt i mig ännu mer julgodis, kolaknäckte och julmusik. Vi har hittat de borttappade garantipapprena. Jag lyckades med grönkålen. Min sambo är fantastisk. Jag tycker ju mycket om mitt liv förstås!

Snart ska vi till Varberg och grönkålen blir liksom mitt bidrag till julbordet och en liten hulegårds/morhälsning. Ett tack för att jag är välkommen där, och ett tack till de jular som varit. Den är ännu godare än min mors! Jag hade nog för mycket sirap i. Jag är sjukt stolt över mitt accomplishment.

Idag har jag klappat de sista klapparna, och på köpet träffat ett par gamla vänner. Samtalen som följdes förstörde två gånger i rad min köplats på Guldfynd. Men lika glad för det är jag!

Far och Lili (Häng mig) har kommit förbi med julklappar. Det första stackars far gjorde var att anmärka på att vår julkrans på dörren hänger för titthålet, vilket förstås sårade sambon. (Inget "vilken fin krans" eller "vad fint ni fått det")

Jag har fortfarande förträngt alla måsten; Men det finns datorer jag kan låna i Varberg till rapportskrivandet i alla fall, även om internet saknas. Nu ska jag bara njuta av en lugn och fin, klassisk (om än ny för mig) jul.

Dagens (och morgondagens) tips:

O Helga Natt - Jussi Björling

Inga övriga kommentarer behövs egentligen men... Höga C, nu vet ni hur det ska låta.

God Jul allesammans.

Frey

Dumma Naiva Frey i Julstressen!

Godkväll.


Jag hade tänkt att inte klaga alltför mycket i min blogg. Jag tenderar nämligen att göra så; Och med en blogg tänkte jag att det är lätt att bara skriva av sig när man är förbannad. Nu går jag emot mina principer.


Denna dag denna dag.


Julstressen har slått till. Jag var lite seg i starten, nu har jag börjat tvinga igång julstämningen med julmusik, lussekatter och kolaknäckte. Det känns nästan lite som om det skulle kunna vara jul om en vecka eller två.


Västra Götalandsregionen bråkar naturligtvis med mig; Trots att dumma naiva jag redan har betalat in alldeles för mycket till de sedan min vård inte var fri längre. Sedan förstår man ju att kärringar som arbetar på regionens fakturaenhet är just precis sådana kärringar som har fått den allra värsta livslotten och har den absolut sämsta personligheten som går att hitta.


Sedan har dumma naiva jag fått hit far med garantipapprena till min väldigt dåliga mobil som behöver åtgärdas på vissa punkter, (t ex brukar ca 1 av 5 sms som jag skickar komma fram, om jag får betala för alla? Ni vet nog svaret; Naturligtvis).

Det tråkiga var ju att jag själv inte kunde ta emot det, sambo var mitt uppe i storstädning för att förbereda för att familjen hennes skulle komma och hjälpa oss röja upp/fixa i ordning saker här i lägenheten. Nu verkar det ju inte bättre än att de slängt papprena. Det var ju synd!


Duma naiva jag har litat på folk, har trott att de ska kunna få hem mina gitarrer från USA, som de sagt. Som vanligt går ingenting om man inte gör det själv (även om det brukar bli fel då också). Så nu är människor som jag i min tur har lovat saker sura på mig, och människorna omkring mig. Vilket de i sin tur tycker är oerhört jobbigt. Så det blir väl bara att skeppa över dyrgriparna med fucking UPS för typ 1500 dollar. Det är ju pengar som jag har.


Det sista går kanske att få något bra ur. Jag och sambon har räknat ut att det bara kostar ett par tusen extra att åka på weekend till NY och hämta hem de. Det är ju pengar som vi har:)


Jag tror att anledningen till att jag blir mer och mer sugen på att jobba heltid till hösten är att det är skönt att inte behöva tänka på pengar. Mer än på "vilken fet lön jag fick, vad ska jag unna mig nu?". För visst skulle jag kunna skita i ovanstående problem med obegränsade tillgångar?


Och så krånglar fucking internet så jag får skriva på fucking Word.


Bra saker!


Och jag har inte ens börjat med fucking SJ. Det är klart att sista minuten-biljetter inte existerar i julhelgen, och att sedan biljetterna kostar multum det är inte heller konstigt. Jag skulle ju vara dum och naiv om jag skulle tro något annat? Men att jag inte kan utnyttja mitt flerkommunskort som gäller till Alingsås bara för att det bara är avstigning i Alingsås och man därför inte kan köpa biljett därifrån! Tåget var redan bestämt av resten av klanen så... (SJ:s hemsida tar jag förstås gärna en diskussion med om någon vill)


Som vanligt finns det massa bra saker. Vi ska till Varberg imorgon, jag ser fram emot en klassisk jul, även om den ät ny för mig. Jag kokar grönkål i present. Jag har köpt fina klappar idag (jag måste köpa mer imorgon). Jag har hittills lyckats ignorera totalt att jag måste skriva projektarbetesrapporten på minst 25 sidor innan den 2:a januari. (Synd att dumma naiva jag litade på att min projektledare skulle kunna lägga över referensrapporterna på mitt dumma, dyra, fina USB-minne men inte har lyckats verkar det som (Kan i sin tur bero på fucking Windows Vista som alltid försöker formatera skiten (På mac formaterar man aldrig, det förstör bara saker på dessa underverk. Synd att jag inte har några pengar att köpa en med))).


Julefrid!


Puss och Kram.


Gemytligt

Allt känns bättre när man umgås med människor.

Sedan mitt förra inlägg har jag sett till och blivit tillsedd att luncha med mor, äta hämtmat och titta på bonde med sambo och syster, handla julklappar med en av mina äldsta bästa vänner, och haft parskräckfilmskväll. Detta är saker som av mig alltför ofta bortprioriteras när Måstena ska sorteras.

Det är gemytligt. Att umgås. Det handlar inte om vad man gör utan att man gör det. Jag känner ofta att det kanske inte är så nödvändigt att träffa vänner och sådär. Jag har alltid varit en hemmakär person utan jättebehov av socialt umgänge. När man väl gör det känns det dock alltid fantastiskt bra.

Detta har, tillsammans med min fantastiska sommarhit "My Sumer Love" (Vänta bara till beach 09) och hemmakänslan som så smått börjar infinna sig, lett till en betydligt positivare Frey. Bra!

Nu är det dags att sova.

Kanske blir allt klart till jul?


Se till det bra

Anna har gått till tyskan. Jag ska snart gå till en klasskompis. Vi ska skriva den stora sommarhitten 2009 tillsammans. I uppgiften ingår att man själv väljer vilken artist man satsar på. Vi funderar på Idol-Kevin. Jag har en idé, ett skal. My Summer Love And I.

Idag har jag varit och hälsat på esteterna igen; Jag intervjuar dem som ett del i mitt projektarbete. Det är alltid fantastiskt roligt att träffa dessa musikaliska själar, och man får känna att man än en gång på något vis tillhör Gemenskapen.

Funderar ni på att gå på julkonserten? Kom dit i tid. Helena må vara rymligare än Varnhem, där vi faktiskt var de sista treorna som var envisa nog att vara. Men det var tydligen väldigt fullt förra året. Förhoppningsvis kommer vi ses på måndag!

Visst är det alltid svårt att se allt som är fantastiskt bra i ens liv när orosmolnen hopar sig? Det tycker i alla fall jag.

Frey

Sysslolöshet leder till bloggskrivande

Hej!

Många gånger har jag tänkt börja blogga. Sist jag verkligen försökte blev det inga inlägg skrivna.

Hej i alla fall, än så länge icke-läsare. Nu är min intention att skapa en blogg på riktigt. Jag kommer att försöka blanda vad jag gör med lite mer tankfulla saker/tidigare skrivelser från egen penna, och naturligtvis en massa musik. That is what I do!

Naturligtvis är jag inte sysslolös; Jag har massor att göra. Men det är mindre akut än vanligt, och jag är lite sjuk och sur/arg/ledsen/miniförtvivlad. Som man kan vara ibland.

Är det någon som läser detta snart vet ni nog vem jag är; Men jag kommer naturligtvis skriva lite om mig-grejer vad det lider.

Tack för att ni har läst, och hoppas att jag såsmåningom kan skriva något intressant.

Puss och kram.

Frey

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0