Nasta resdagbok

Hejsi!

Nu skriver jag en snabbis sista natten med gratis internet i Budapest. Vi lyckades aka hit pa ett jattelaskigt italienskt nattag som inte gick att boka fr tagstationen (nattag har vanligtvis bokningsplikt). Radda som vi var for onda italienska konduktorer utan engelskakunskaper steg vi pa och fragade efter lediga platser i en spartansk liggvagn (ni som akt i 6-badds"couchette" vet hur det ser ut). Skulle tydligen kosta 35 euro stycket. Fucking italienare.

Som val var fick vi en alldeles egen kupe med 3+3 stolar sa vi kunde sova fint! Dock var ju nackdelen med detta att vi under 9 timmars resa fick ett antal bryska uppvaknanden av: 4-5 passkontrollerade poliser, samt 2 tulltjansteman och en narkotikahund (jattesot enligt anna men frey sov forstas som en stock) vid lika manga olika tillfallen. Vi akte for ovrigt over tva granser. Kandes lite osteuropa. Men vi fick vara dar med bara vara interrailpass sa forsta nattaget gratis (nája) check!

Nu har vi varit har i Budapest i fyra dagar och det ar en mkt trevlig och fortfarande ganska billig (om inte jattebillig) stad. Man kan fa hyfsad middag for typ 40 kr om man letar lite, helst utanfor de varsta turistgatorna. Stan ar ju forstas lite sliten sadar men valdigt vacker pa manga stallen. Det finns mycket att se och gora har och vi kan rekommendera det varmt:) Idag har vi gatt stora sightseeing-turen med storsta kyrkan, parlamentshuset, slottet och traditionell ungersk kaka pa jattefint cafe. Inklusive serviceavgift kostade det typ 70 spann per skalle for kaffe och kaka sa jattebilligt var det ju inte men det var nog sa dyrt det kunde bli.

Igar provade vi pa traditionellt ungerskt bad i Gellert. Det var val bland de dyraste men lag narmast och "ska man sa ska man" tankte vi val. Intradet kostade val kring 130 spann och det ar ju ganska saftigt for ett badhus, men sa var det ju mkt service, allt man kan onska sig i bad och relaxvag och tydligen oerhort valgorande vatten. Samt en fantastiskt vacker atmosfar inte minst. Kul att ha gjort det, och valdigt avslappnade var det, men kanske lite val kraftig prislapp for vad man fick. Massage och sant bestallde vi (ett litet tyvarr) inte. Detta kostade ungefar som intradet for 15 minuters helkroppsmassage och det far man ju knappast i Sverige!

Vi har aven besokt "great market hall" en jattestor inomhusmarknad med framst mat, oppet varje dag utom sondag tror jag. Sjukt stort och mkt billigt med ett fantastiskt utbud av allehanda kott och gronsaksvaror + bakverk forstas. Forsta regniga dagarna var vi pa "centraleuropas storsta galleria" och at glass och fonstershoppade.

Vi har bott pa tva hostell i ungefar samma del av stan, sodra anden av centrum. Dar vi bor nu ville vi egentligen bo hela tiden men det fanns inte plats. Typ 90 spann natten inklusive frukost. Ett kap. Varat forra var mest en lagenhet med 4,5 meters takhojd som man fick nyckel till. Sedan hade agaren byggt loft i alla rum sa det blev en 5:a istallet for 2:a. Koket var inte sa mkt att hurra for men vi sov bra och det var sjukt billigt, typ 65 spann natten.

Imorgon checkar vi ut harifran och ska ga en svang till typ "central park". Det ligger i norra delen av centrum och det ar en fairly stor stad sa det kommer ta en stund. Dar finns lite slott och ett annat bad som vi far testa nasta gang (verkar vara de flestas favorit). Det blir ingen resa till Balaton, ty vadret har varit, minst sagt, ostadigt. Sedan i lordags har vi haft fran 12 grader och osregn till narmare 30 och allt daremellan fast valdigt ostadigt. Nu lagom till vi aker harifran lar det ju bli hogtryck och 35 grader inom ett par dagar. Det blir nog lagom i Istanbul om en vecka....

Innan dess blir det Bukarest med nattaget i morgon kvall. Det blir antagligen varken kusten eller transsylvanien, men daremot drar vi nog ner mot Bulgarien och Varna (med badorten "Golden Sands" farligt nara "Sunny Beach"). for lite sol och bad innan Istanbul. Resan har nu precis passerat halften. Puss och kram pa alla! Frey

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0