Liten resdagbok (fast ni saknar del 1)

Hej!
Nu har vi lite tid och gratis ionternet sa jag passar pa att skriva...

Sedan sist har vi besokt monica och danny en snabbis i wien, for att samma dag ta oss vidare till munchen. Det var roligt att traffa de och de var forstas oerhort sota och bjod oss pa mat och sa. Det var stralande sol i wien, resans ditills basta vader, och vi at forstas wienerschnitzel!

Munchen pa kvallen, och riktigt skont att komma till strikta, ordentliga, organiserade tyskland. Enorm centralstation med 36 spar + tunnelbana och S-bahn, men hitta ar forstas inga problem, allt var sjukt logiskt. Deutsche Bahn ar varldens basta transportforetag och vi rakade pa den trevligaste och effektivaste biljettforsaljaren nagonsin, samt fantastiska biljettautomater dar man kunde kolla pa resor runt och ifran hela tyskland samt skriva ut tidtabeller och byten! Suck on that SJ.

Vi bodde pa ett riktigt partyhostel i ett 50-baddsrum... Inte vidare kul, men oronproppar, en all-you-can-eatfrukost och 16 euro natten gjorde att det inte var sa mkt att braka om egentligen. Forsta dagen akte vi och tittade pa varat favoritsagoslott Neuschwanstein nere pa gransen till Osterrike. Det var forstas sjukt fint, fast naturen och vyerna slog faktiskt slottet... Dessutom fick vi duktigt med motion genom att ga nastan 5 km uppfor fran tagstationen i den sota byn fussen till sota minibyn hohenswangau, som i princip bara bestar av restauranger och hotell samt kommunikationer till de tva narbelagna slotten. Ni kan ju googla stallet salange, innan jag kommer hem med bilderna.

Andra dagen gick vi pa en gratis guidad tur, och hoppade av efter halften sa vi slapp ge guiden dricks (aven om han var jattebra). Sedan handlade vi pa Lidl, kollade lite pa stan sjalva, for att sedan lagga oss pa nattaget till Sloveniens huvudstad Ljubljana. Val framme (6.15) bestamde vi attans trotta att dra nytta av var resdag och aka vidare till sloveniens mest kanda grottsystem, i postonja. Val framme sag vi att det kostade val saftiga 16 euro att ga in i grottorna, men vad skulle vi gora nar vi val var dar? Det var forstas en fantastisk upplevelse, 5 km in i berget. Fast, som sagt, jag tror de har dubblat intradet pa ett par ar, jag har bade sett 8 och 12 euro pa internet i forvag, menmen. Fint var det.

Vi akte vidare till hamnstaden Koper (Slovenien har faktiskt 4 mil medelhavskust) dar vi stotte pa enorma Hostelproblem. Hostellet vi skulle bo pa gick inte att boka online, sa vi hade skrivit mail och fatt svar att det fanns plats. Fast det hade de ju inte hort ngt om nar vi till slut hittade dit. Sa de skickade oss till ett annat hostel, som visade sig vara samma som vi bokat for nasta natt, for att det inte fanns ngt ledigt just denna. Och det fanns det ju naturligtvis inte. Sa tillbaka till stan och turistinformationen som precis innan stcngning lyckades hitta ett jattesott lagenhetshostell till oss. Sa allt ordnade sig! Fast vi var sjukt trotta och hungriga efter att ha rest sedan 23 kvallen innan (klockan var val 20.30 nar vi hittade hostellet) samt gatt i over 5 timmar tva dagar i strack innan det. Pa det sa ville inte de slovenska bankomaterna ge oss pengar, och hostellet tog inte kort, men vi lyckades ta ut en massa pengar genom en post-bankomat. Sedan avslutade vi kvallen med en fantastisk solnedgang. (Man ser solen ga ner bakom Italien pa andra sidan havet).

Nasta dag flyttade vi till det reserverade hostellet. De verkade ocksa ha fuckat up varan bokning, men istallet fick vi ett privat dubbelrum och det var ju inte fel. Detta var ocksa var forsta sol och bad-dag, pa ett medelhavsbad strax utanfor Koper. Det var sjukt varmt och jag lyckades till och med branna mig lite grann, for ovanligthetens skull. Nasta dag, det var igar, akte vi med buss till den sota medeltidsbyn Piran, dar vi ocksa badade. Just igar var det sjukt varmt, sakert narmare 35 och val over 20 grader i vattnet sa det var grymt skont. Bara att nar man gick upp ur vattnet hann man inte torka innan man borjade svettas.

Pa kvallen akte vi tillbaka till Ljubljana, och efter manga om och men lyckades vi hitta en buss till varat hostell som ligger i utkanten pa stan. Det ar sjukt sott, agaren bor typ har i huset och ar varldens snallaste. Vi fick betala 10 euro/natt istallet for 13 for att han "skamdes lite for att renoveringen inte var klar". Tyvarr sa har varldens regn och askovader dragit in over staden under natten, och vi som hade tankt "se stan" idag. Vi far se. 2 i natt hoppar vi i alla fall pa nattaget till Budapest, dar det ocksa lar regna tyvarr.

Annars ar allt super. Ha det valdigt bra alla lasare.

Frey


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0